ΤΟ ΓΕΛ ΓΛΑΥΚΗΣ «ΕΤΑΙΡΟΣ» ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΕΛ. Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Τι άλλο πέρα από συγκίνηση και περηφάνια μπορούμε να νιώθουμε εμείς στο ΓΕΛ Γλαύκης ύστερα από την αναγόρευση του σχολείου μας σε «εταίρο» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελ. Κ. Βενιζέλος»?!

Πρόκειται για την ύψιστη τιμή που απονέμει το Ίδρυμα σε φυσικά πρόσωπα και οργανισμούς που με τη δράση τους συμβάλλουν στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του εμβληματικού ηγέτη.

Το Ίδρυμα έκρινε ότι το Γενικό Λύκειο Γλαύκης –το πιο απομακρυσμένο Λύκειο του νομού, που τόσα χρόνια σιωπηλά και ταπεινά προσφέρει παιδεία και εκπαίδευση στους μαθητές του- συνέβαλε στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ελ. Βενιζέλου με το δανεισμό της Μουσειοσκευής «Μετά φιλικοτάτων αισθημάτων…» και την αξιοποίησή της στο μάθημα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ΄ λυκείου. Οι υπεύθυνες Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος κυρίες Ρία Μαρκουλάκη και Βάσω Μπαρμπαγιάννη έκαναν την εισήγηση στον Διευθυντή και Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος κ. Νίκο Παπαδάκη-Παπαδή και η Επιτροπή αποφάσισε…

Στην τελετή αναγόρευσης που έγινε στα Χανιά, στις 30 Μαρτίου το σχολείο μας εκπροσπωπησε η κα Αντιόπη Δημητριάδου, φιλόλογος, που παρέλαβε το μετάλλιο και τον τίτλο αναγόρευσης από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου. Στην εκδήλωση την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή.

Η φιλοξενία, η αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι εκεί στην Κρήτη για το σχολείο, την περιοχή και τους μαθητές μας ήταν πραγματικά συγκινητική.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και κυρίως το Ίδρυμα «Ελ. Κ. Βενιζέλος», τον Γενικό Διευθυντή του κ. Νίκο Παπαδάκη-Παπαδή για την τιμή που μας έκαναν. Κι ευχόμαστε να είναι αυτή η αρχή μιας συνεργασίας, μιας «εταιρίας», μεταξύ των δύο οργανισμών, που θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια του σχολείου μας προς την εκτός Θράκης ελληνική κοινωνία.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί υπάρχει το βίντεο της τελετής αναγόρευσης:

https://www.youtube.com/watch?v=tMOtfW9J0ww&t=3331s

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *